«

»

Stabilizálódott pénzügyi intézmény helyzete, visszavonta az MNB a felügyeleti biztost

mnbAz MNB a Széchenyi Lízing Zrt.-hez korábban kirendelt felügyeleti biztos visszavonásáról döntött, tekintve, hogy a pénzügyi intézmény tőkehelyzete és refinanszírozása rendeződött. A jegybank a felügyeleti biztos tavaly novemberi kirendelését a jogszerű működés szavatolása érdekében látta szükségesnek.

A Magyar Nemzeti Bank megállapította, hogy a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tőkehelyzete megfelel a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, refinanszírozása is megoldódott, így eleget tud tenni szerződéses és jogszabályi kötelezettségeinek.

Emlékezetes, hogy a jegybank 2014. november 14-től felügyeleti biztost rendelt ki a pénzügyi vállalkozáshoz annak tőkehelyzete és a jogszerű működés szavatolása okán. A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. által delegált felügyeleti biztos akkor átvette a pénzügyi vállalkozás irányítását és gondoskodott a megfelelő működésről, a Zrt. tőkehelyzetét és refinanszírozását is rendezte, így a továbbiakban a biztos irányítása nélkül is képes a jogszabályi követelményeknek megfelelő működésre. Mindezek alapján a jegybank határozatában a felügyeleti biztos kirendelésének visszavonásáról döntött.

Forrás: Magyar Nemzeti Bank