↑ Vissza ide: Hangoskönyv

Figyeljen oda, így spórolhat pénzügyein!

Napjainkban jelentős szerepet kap a spórolás a háztartásokban. Egy kis odafigyeléssel havi néhány ezer forint összegyűjtése pár év alatt is jelentősebb összegű megtakarítás eléréséhez vezethet. Érdemes ezért a hétköznapokat is tudatos fogyasztóként megélni és a kiadásoknál így tervezni.

Már azzal is spórolhat a fogyasztó, hogy, ha eddig nem tette, akkor ezentúl vezeti kiadásait és a legkisebb összegtől egészen a legnagyobbig azt feljegyzi. Ugyanis azt, hogy mikor mire és mennyit költött pontosan, nem tudja általában tételesen nyomon követni. Sokan meglepődnek azonban, főleg egy vagy néhány hónap távlatából, hogy mennyi felesleges dologra költöttek más, szükségesebb termék helyett. A pénzügyi tudatosságot épp ezért elősegíti, ha a fogyasztók rendszeresen felülvizsgálják kiadásaikat és ennek fényében tervezik meg azt, hogy mire, mennyit szeretnének költeni.

A kiadások vezetése segítséget nyújt ahhoz, hogy saját háztartási költségvetésüket elkészítsék, amelyben nem csak már a költések összegét, hanem a bevételeket is számba veszik. Ha ennek eredményeként megállapítják, hogy nagyobb a jövedelem, mint a kiadás, a fennmaradó összeget célszerű megtakarításra fordítani. A Magyar Nemzeti Bank internetes honlapján megtalálható „Háztartási költségvetés-számító” alkalmazás e költségvetés tervezésében hatékony, ingyenes segítséget nyújt.

A hangoskönyvet ennyien hallgatták meg: 1300

Figyeljen oda, így spórolhat pénzügyein! (394 letöltés )