Bankkártya

Mit kell tudni elsősorban a bankkártyáról?

A bankkártya fizikai valójában egy szabványos méretű műanyag lap, mely különböző biztonsági elemekkel van ellátva (pl. mágnescsík, chip). Ezt a bankok bocsátják a fogyasztók rendelkezésére azért, hogy többek között ezzel is kezelni tudják a bankszámlájukon (egész pontosan a fizetési számlájukon) elhelyezett összeget. Annak terhére fizetést tudnak kezdeményezni …

A bankkártya kiválasztásánál mérvadó szempontok

Amikor a számunkra megfelelő bankkártyát szeretnénk kiválasztani, több különböző dolgot is mérlegelnünk kell. A kártya igénybe vételének feltételei, használatának díjai rendszerint pénzforgalmi szolgáltatóként eltérőek. Érdemes először áttekinteni a rendelkezésre álló ajánlatokat, mivel a szolgáltatók különböző szolgáltatásokért eltérő díjakat kérhetnek.

Díjat számolhat fel ugyanis például azért …

Az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége bankautomatából

Jó alkalom a spórolásra és ezért a fogyasztóknak mindenképp célszerű igénybe venniük azt a lehetőséget, amely szerint számlavezető bankjuknál igényelhetik az ingyenes készpénzfelvételt.

Természetesen ennek is megvannak a maga feltételei. Egészen pontosan arra válnak ezzel jogosulttá, hogy egy naptári hónapban a bankautomatából történő készpénzfelvétel számukra ingyenes …

Elvesztettem a kártyám – kit terhel a felelősség?

A fogyasztó a keretszerződés aláírását követően kaphatja meg a bankkártyát, amelyet köteles biztonságban tartani. Ez azért is van így, mert a kártya a bank (kártyakibocsátó) tulajdonában marad annak ellenére is, hogy azt a kártyabirtokos (azaz a fogyasztó) használja.

A kártyára és a hozzá tartozó PIN-kódra …